My shortlist (0 item)

    Wolveridge Architects trail a path of recycled bricks through Melbourne house extension

    Australian studio Wolveridge Architects have used old bricks found in the backyard of a Northcote residence to create a pathway through the home’s timber-clad extensions.

    In addition to renovating the existing building, the architects demolished an outdated annex at the rear of the house and constructed an L-shaped extension in its place.

    A pathway made from the salvaged red bricks was laid down to create a junction between the old and new spaces.

    The brick path starts inside the original building and stretches through the living areas and outside into the garden where it finishes beside the new swimming pool.

    Brickwork has also been used to frame the two fireplaces and bathtub that have been incorporated into the open plan living areas.

    Other exposed materials have been integrated into the extension’s design, including timber cladding on both the internal and external walls and black-stained plywood joinery.

    Courtesy Dezeen

    Read Comments

    You May Also Like:


    Back to Top