My shortlist (0 item)

    Colour system restores Edgecliff Post Office

    Nawkaw Australia

    The Nawkaw brick recolouring service has successfully transformed the façade of an historical building at Edgecliff in Sydney’s Eastern suburbs.

    In 1884 the building began its life as a post office then in 1885 it was remodelled to allow for the widening of Ocean Street where it stood until 1945.

    The new Edgecliff Post Office involved adding a brick floor to the building on the site in 1945. It remained unchanged until the 1960s, when the decision was made to add an additional floor to the existing brick and sandstone building.

    Unfortunately, the bricks used in the renovation were much darker than the existing brick – much to the detriment of the original façade of the building. This left a building of historical significance with an ugly scar of unmatched brick colours.

    The recent refurbishment of the former post office to convert it to commercial office space and residential accommodation led to Nawkaw Australia being engaged to rectify the problem by Brett Levy of Onsite Construction Group. Onsite were the builders responsible for the building works on the project.

    “We were delighted with the results of Nawkaw’s recolouring work. It has given the building an attractive and uniform appearance that is true to character,” Levy says

    Nawkaw has a strong reputation for the restoration of historical buildings such as Paddington terraces, Broadway shops, the conversion of the historical old mill at Dulwich Hill to residential apartments and the restoration of the Fairfield Council School of Arts façade.

    Murry Reinhard, Nawkaw’s manager explains, “By combining our unique colour treatments with careful cleaning and traditional methods we were able to dramatically improve the old Post Office’s street appeal.”

    “This colour transformation is achieved through the use of our unique staining products which penetrate the surface resulting in a smooth uniform appearance.

    “If required we could have matched the original sandstone colours for the whole building or applied a totally different colour for whatever design effect was required.”

    Please correct the errors and try again.

    You May Also Like:


    Related News

    View All
    Back to Top