My shortlist (0 item)

    BIG chosen to create spiraling glass museum for luxury Swiss watchmaker

    A spiral-shaped pavilion designed by the Bjarke Ingels Group (BIG) has been selected by Swiss watchmaker Audemars Piguet as an extension for their headquarters in Le Brassus.

    Envisioned as an intertwined glass coil embedded into the landscape, the ‘Maison des Fondateurs’ building includes gallery spaces for a museum, work shops and a guest house.

    The spiral shape guides visitors along the 139-year narrative path of the family-owned company, finishing in the attic of the existing heritage building in the workshop where Audemars Piguet’s story began.

    A continuous sheet of steel clad in brass forms an undulating roof for the structure with a number of glazed openings allowing daylight to enter the interior.

    The lightweight roof is supported by structural glass walls, which simultaneously control the route through the building while allowing the visitor views of the whole gallery.

    Courtesy Arch Daily

    Read Comments

    You May Also Like:


    Back to Top