My shortlist (0 item)

    Aedas completes glass Sandcrawler headquarters for Lucasfilm Singapore

    Designed by Andrew Bromberg of Aedas, the new regional headquarters for Lucasfilm Singapore is a commercial structure, clad in a state-of-the-art, multi-layered glass façade.

    Named The Sandcrawler after the fortresses used by the Jawa people in Star Wars (George Lucas/Lucasfilm), the horseshoe-shaped office was sculpted around local zoning restrictions.

    The restraints dictated the roof height and slope of the building volume as well as the required elevation on each face. 

    A layered facade of low-iron glass placed atop a metallic-frit dot layer makes the building appear chromed from the outside while allowing optimal natural light, but limited solar heat gain, to penetrate the interior.  

    Large floor plates were installed to support the extensive Lucasfilm animation teams and the building was lifted off the ground to increase privacy and security across the site.

    Located inside the inner curve of the structure is a lush garden courtyard, overgrown with dense foliage, which together with interior plants and green balconies, appears to animate the Sandcrawler’s glass exterior.

    Courtesy World Architecture News and Inhabitat

    Read Comments
    Back to Top